Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μικροί- Μεγάλοι στην Disneyland

Ενας all time classic προορισμός για επισκέπτες όλων των ηλικιών
Το Disneyland Resort Paris είναι ένα γιγάντιο πάρκο με πέντε θεματικές ζώνες.
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΤΙΛΣΙΖΙΑΝ

Kαι ξαφνικά, το καρότσι του ορυχείου με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πάνω σε απότομες στροφές επιταχύνει. Αστραπιαία περιστρέφεται στις κυκλικές ράγες, επανέρχεται ως διά μαγείας στην ευθεία του ναού. Και κάπου στη μέση μιας αχανούς ζούγκλας, διασχίζει διαδοχικά απόκρημνους γκρεμούς. Κάπως έτσι, σου «κόβεται» η ανάσα και πρωταγωνιστείς σε ταινία ως ένας άλλος παιδικός ήρωας (σ.σ. κατά προτίμηση, ο Ιντιάνα Τζόουνς). Αλλωστε, μόνο μετά την αποβίβαση από το τρένο και με την αδρεναλίνη στο «κόκκινο», κατανοείς γιατί το εν λόγω παιχνίδι -«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Κινδύνου»- είναι ένα από εκείνα που ο χάρτης στην είσοδο της Adventureland «τσεκάρει» με την υποσημείωση: «Μη φύγετε χωρίς να επισκεφτείτε»!
Ο λόγος για την Disneyland Resort Paris, δηλαδή το γιγάντιο πάρκο με τις πέντε θεματικές ζώνες, τα 5.800 δωμάτια των επτά θεματικών ξενοδοχείων, τα 56 καταστήματα, τα 69 θεματικά εστιατόρια και, φυσικά, με τους κεντρικούς ήρωες του Walt Disney που παίρνουν σάρκα και οστά και σε ακολουθούν σε κάθε σου βήμα. Ο αριθμός των επισκεπτών της από το 1992 -πρώτο έτος λειτουργίας- μέχρι σήμερα «υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια και μόνο το 2008 ξεπέρασαν τα 15,3 εκατομμύρια», λέει χαρακτηριστικά ο Ζαν-Νταβίντ Μαρκ, υπεύθυνος επικοινωνίας ενός από τους πολυπληθέστερους σε Γαλλία και Ευρώπη τουριστικούς πόλους έλξης.
Αρκεί κανείς να βρεθεί 4 η ώρα το απόγευμα στη Main Street για να έχει πλήρη εικόνα. Εκεί όπου όλες οι ηλικίες (σ.σ. συναντάς άπειρες κούνιες με μωρά μέχρι και αρκετούς συνταξιούχους) συνωστίζονται στις δύο πλευρές του πεζοδρομίου κάνοντας χώρο στα άρματα των Μίκι, Μίνι, Γκούφι, Ντάμπο, Ντόναλντ, Πλούτο, Πίτερ Παν, Πειρατών της Καραϊβικής, Τσιπ και Ντέιλ και όλων των βασικών παιδικών ηρώων, που μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων κάνουν την ημερήσια παρέλασή τους. Είναι η ώρα που ο παραμυθόκοσμος του Disney μεταλλάσσεται σε πραγματικότητα!
Και όλα αυτά, 32 χλμ. από το κέντρο του Παρισιού, δηλαδή 40 λεπτά με το ρολόι από την Αψίδα του Θριάμβου και μόλις 50 λεπτά από το Μπιγκ Μπεν, χάρη στο σταθμό Marne-la-Vall?e/Chessy TGV που «αφήνει» μπροστά στην είσοδο του Disney Village. Παρά την οικονομική κρίση, η κίνηση στην Disneyland δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Μάλιστα, αρκετά νεόνυμφα ζευγάρια την επιλέγουν ως τόπο για μήνα (ή, τουλάχιστον, κάποιες ημέρες) του μέλιτος.
Αν και αίσθηση κάνει η απουσία του περίφημου Σκρουτζ Μακ Ντακ (ίσως λόγω της κρίσης να το έχει «σκάσει» μαζί με τις λίρες του), δεν φεύγει ο επισκέπτης χωρίς «Ταξίδι» με τον Πίτερ Παν, δεκάλεπτη κρουαζιέρα σε σπήλαιο με τους Πειρατές της Καραϊβικής, ατμοσφαιρική ξενάγηση στη Frontierland με το ποταμόπλοιο Queen Mary και, για τους περισσότερο τολμηρούς, ένα λεπτό τρόμου στο ομώνυμο «Ασανσέρ του Τρόμου» - με «δώρο-έκπληξη» πανοραμική θέα της Disneyland. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παιχνίδια πάνω στον αχανή χάρτη επιλογών κάθε επισκέπτη.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε ορισμένα παιχνίδια, απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε εγκύους και σε όσους πάσχουν από καρδιά και πίεση.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Ανάρπαστα γίνονται τα λεγόμενα «fast pass» -το γνωστό «γρηγορόσημο» για εμάς- που κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό και με τα οποία κανείς μπορεί να αποφύγει πολύωρη αναμονή σε ουρές.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Το πρωινό γεύμα σε ένα από τα ξενοδοχεία της Disneyland, όπως το Newport Bay Club με τα 1.093 δωμάτια (σ.σ. το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης), μοιάζει με ξέφρενο παιδικό πάρτι σε ανατολίτικο παζάρι.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: Η Disneyland δεν είναι ανοιχτή μόνο τις 365 ημέρες, αλλά και τις 365 νύχτες του έτους. Για παράδειγμα, βράδυ στην ντίσκο Hurricane δεν πέφτει ούτε για αστείο καρφίτσα. Τόσο κόσμο έχει.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:
www.booking.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου