Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα πιο ισχυρά αφροδισιακά της φύσης

Στην κορυφή του καταλόγου με τα φυσικά αφροδισιακά, κατέταξαν Καναδοί επιστήμονες τον κρόκο (σαφράν) και το τζίνσενγκ. 
Το κρασί και η σοκολάτα φαίνεται επίσης να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στο μυαλό, καθώς επηρεάζουν το επίπεδο των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Ειδικότερα, το αλκοόλ επιβεβαιώθηκε ότι αυξάνει μεν τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μειώνει τη σεξουαλική απόδοση.
Τα αφροδισιακά έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια παντού στη Γη, όμως η επιστήμη πίσω από τις υποτιθέμενες φυσιολογικές και ψυχολογικές "ερεθιστικές" ιδιότητες τους -και κατά πόσο αυτές επαληθεύονται- δεν έχει μέχρι στιγμής αναπτυχθεί σε επαρκή βαθμό, σύμφωνα με τους καναδούς επιστήμονες. Οι τελευταίοι προχώρησαν στην πιο λεπτομερή συγκριτική καταγραφή και αξιολόγηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εξετάζοντας εκατοντάδες δημοσιευμένες μελέτες πάνω στο θέμα.
"Υπάρχει ανάγκη για φυσικά προϊόντα που βελτιώνουν το σεξ, χωρίς να έχουν αρνητικές παρενέργειες". Στην εποχή μας, προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζονται κυρίως με συνθετικά φάρμακα όπως το "Βιάγκρα", τα οποία όμως μπορεί να έχουν παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, μυικούς πόνους, θόλωση της όρασης κ.α." λένε οι ερευνητές.
Αν και αναφέρουν ότι και άλλες τροφές, όπως το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο, φαίνεται να αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση των ζώων, εμφανίζονται επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για να κατανοηθούν οι αφροδισιακές επιδράσεις τους στους ανθρώπους. Άλλα φαγητά που φημίζονται για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους, είναι τα
στρείδια (ο Καζανόβας φημολογείται ότι έτρωγε για πρωϊνό κάθε μέρα 50 από αυτά), το σαλάμι, το τσίλι κ.α.

Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι με τα συμπόσια τους, αλλά και οι αρχαίοι κινέζοι, χρησιμοποιούσαν όλες τις αισθήσεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αισθησιακό περιβάλλον προκειμένου να διεγείρουν την ερωτική διάθεση των καλεσμένων.
 Έδιναν σημασία στο χρώμα και στη σειρά των γευμάτων, στη μυρωδιά και στο σχήμα της τροφής, στη γεύση και το άγγιγμα αυτής με τα χέρια.

Όλα αυτά, συνεργούσαν στην αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα και ταυτόχρονα παρέπεμπαν σε μια ερωτική ατμόσφαιρα, αυξάνοντας την ερωτική διάθεση και τη σεξουαλική δραστηριότητα των καλεσμένων. Αλήθεια μήπως ήξεραν κάτι παραπάνω;

Μόλις σήμερα καταλάβαμε πως όλα αυτά σχετίζονται με την έντονη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών. Οι νευροδιαβιβαστές είναι αυτοί που μεταφέρουν τα μηνύματα από τα διάφορα όργανα και μέλη του ανθρώπινου σώματος στον εγκέφαλο και αυξάνουν την καλή διάθεση και ευφορία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν τη σεξουαλική διάθεση.
Οι νευροδιαβιβαστές λοιπόν, είναι χημικές ουσίες που αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, η λειτουργία των οποίων καθορίζεται από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ η Βιταμίνη C, το σελήνιο και το μαγνήσιο ασκούν προστατευτική και επιδιορθωτική δράση πάνω τους.
Συνεπώς οι διαιτητικές πηγές τους είναι:
1. Αμινοξέα: τρόφιμα ζωικής προελεύσεως.
2. Βιταμίνη Β1: φασόλια, αρακάς, φακές, καρύδια, μαύρο ρύζι, αλεύρι ολικής αλέσεως, γιαούρτι, χοιρινό κρέας.
3. Βιταμίνη Β3: παντζάρι, μαγιά μπύρας, φιστίκια, ξιφίας, σολομός, γαρίδες, τόνος.
4. Βιταμίνη Β6: μπανάνες καρότο, αβοκάντο, αυγά, φιστίκια, γαρίδες, τόνος, σολομός.
5. Φυλικό οξύ: πράσινα λαχανικά, ρεβίθια, φιστίκια, τυρί, τόνος, σολομός.
6. Βιταμίνη C: πορτοκάλια, ντομάτες, πιπεριές, πράσινα λαχανικά
7. Β –καροτένιο: κίτρινα και κόκκινα λαχανικά, φρούτα
8. Μαγνήσιο: ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης, κακάο, ξηροί καρποί, καλαμπόκι, σπανάκι.
9. Σελήνιο: μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου