Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα Οφέλη της Φυτικής Διατροφής:

Τα λαχανικά και τα φρούτα χωρίζονται σε διάφορες χρωματικές κατηγορίες: κόκκινα, κίτρινα/Πράσινα, Πράσινα, Άσπρα/Πράσινα, Πορτοκαλί/Κίτρινα, Πορτοκαλι, Κόκκινα/Μωβ. Αυτά τα χρώματα προέρχονται από μοναδικές φυτικές ουσίες, οι οποίες έρχονται σε αλληλεπίδραση με τον οργανισμό και μερικές φορές αποθηκεύονται στον οργανισμό μας. Για την καλύτερη ευεξία, συμπεριλάβετε κάθε μία διαφορετική χρωματική ομάδα κάθε μέρα.
Συνιστάται η κατανάλωση επτά μερίδων την ημέρα για την γυναίκα και εννιά μερίδων αντιστοίχως για τον άνδρα (η μερίδα είναι περίπου ένα φλιτζάνι από φρέσκα λαχανικά, μισό φλιτζάνι από μαγειρεμένα λαχανικά, ή μισό φλιτζάνι από φρούτα).
Για να γίνει πιο εύκολη η λήψη 7 με 9 μερίδων ημερησίως, δοκιμάστε βολικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, χυμό ντομάτας, χυμούς ή σούπες και σαλάτες.
  • Τα φυτικά θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην προστασία του οργανισμού ενάντια στον καρκίνο.
Πορτοκαλί-Κίτρινα Πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, παπάγια, νεκταρίνια
Πορτοκαλί Καρότα, μάνγκο, βερίκοκα, πεπόνια, κολοκύθα, γλυκοπατάτες
Κόκκινο-Μωβ Κόκκινα σταφύλια, φρέσκα ή ξηρά δαμάσκηνα, βανίλιες, βατόμουρα, μούρα, φράουλες
Κόκκινο Ντομάτες και τα παράγωγα ντομάτας, το ροζ γκρεϊπφρουτ, το καρπούζι
Κίτρινο-Πράσινο Σπανάκι, αβοκάντο, ο ζωμός από πεπόνι, μαρούλι, κίτρινα λάχανα, καλαμπόκι, πράσινα μπιζέλια
Πράσινο Μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο
Άσπρο-Πράσινο Σκόρδο, φρέσκα κρεμμύδια, ξερά κρεμύδια, σέλινο, πράσσα, σπαράγγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου