Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ο Κλινοπτιλόλιθος διεγείρει (προκαλεί) την παραγωγή αντισωμάτων με επακόλουθη την αναστολή της εκδήλωσης ορισμένων ασθενειών. Μειώνει τα αμμωνιακά επίπεδα στο αίμα. Απομακρύνει τις τοξικές ουσίες από τον οργανισμό. Απομακρύνει τις αφλατοξίνες που εισάγονται στον οργανισμό από την κατανάλωση αλλοιωμένων τροφίμων. Έχει αντιδιαρροϊκή και αντιεντεροτοξική δράση. Παρουσιάζει αντιβακτηριδιακή, αντικαρκινική και αντιική δράση. Φυσικά πυριτικά ορυκτά, συμπεριλαμβανομένου του ζεολίθου (Κλινοπτιλόλιθου), έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζουν διάφορες βιολογικές δράσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς ως βοηθητικά εμβολίων αλλά και στη θεραπεία της διάρροιας.
 Μια νέα χρήση πολύ λεπτόκοκκου ζεόλιθου Κλινοπτιλόλιθου (Clinoptilolite) είναι η πιθανή βοηθητική του δράση στην αντικαρκινική θεραπεία. Η εφαρμογή Κλινοπτιλόλιθου σε αυτή την μορφή σε ποντίκια και σκύλους που πάσχουν από ποικίλους τύπους όγκων οδήγησε στη βελτίωση στη γενική κατάσταση της υγείας τους, επέκταση της διάρκειας ζωής τους, και τη μείωση στο μέγεθος των καρκινικών όγκων. Τοπική εφαρμογή του Κλινοπτιλόλιθου σε καρκίνους δέρματος των σκύλων μείωσε αποτελεσματικά τον όγκο και την έκτασή τους. Επιπλέον, μελέτες τοξικολογίας στα ποντίκια και τους αρουραίους κατέδειξαν ότι η εφαρμογή αυτή δεν έχει αρνητικές επιδράσεις. Εργαστηριακές μελέτες σε ιστοκαλλιέργειες έδειξαν ότι ο λεπτόκοκκος Κλινοπτιλόλιθος εμποδίζει την πρωτεϊνική Κινάση B (cΑkt), προκαλεί την δράση των αντικαρκινικών πρωτεϊνών p21WAF1/CIP1 και p27KIP1 και μπλοκάρει την αύξηση διάφορων καρκινικών κυττάρων.

Ιατρική:
• Ως συμπλήρωμα διατροφής
• Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον πεπτικό σωλήνα
• Λειτουργεί σαν φυσικό ισοτονικό
• Δεσμεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που απελευθερώνονται από το κάψιμο του λίπους, με συνέπεια αυτά να μην περνούν στον οργανισμό
• Δεσμεύει και αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό από την τροφή, το νερό και τον αέρα
• Δρα ως ρυθμιστικός παράγοντας για τη μείωση της οξύτητας του στομαχικού περιεχομένου
• Για τη θεραπεία του έλκους του στομάχου
• Για την επιτάχυνση της επούλωσης των τραυμάτων
• ∆εσμεύει τις μυκοτοξίνες σχηματίζοντας σταθερά σύμπλοκα
• Αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα
• Συνδέεται με τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα
• Βοηθά στην αλκαλοποίηση του pH
• Σταματά τον πόνο των μυών από το γαλακτικό οξύ
• Μειώνει τις μυκητιάσεις των ποδιών
• Αδρανοποιεί το αποτέλεσμα των ιών ηπατίτιδας
• Σταθεροποιεί και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
• Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας/ακτινοβολίας
• Στην παρασκευή αντιδιαρροϊκών θεραπευτικών σκευασμάτων
• Στην παρασκευή σκευασμάτων για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης
• Ως μέσα για τη βραδεία απελευθέρωση φαρμακευτικών ουσιών
• Ως υλικά για τη δέσμευση και απομάκρυνση των ιόντων αμμωνίου στις συσκευές αιμοκάθαρσης
• Ως φίλτρα στα αναισθητικά μηχανήματα
• Στην οδοντιατρική, αξιοποιούνται στην παραγωγή εμφρακτικών υλικών και ως στιλβωτικά υλικά σε οδοντόπαστες φθορίου



Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:
 Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μη αφήνοντας να λειτουργήσουν, δρα  ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).
 Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, του μόλυβδου, του υδραργύρου, του καδμίου, του αρσενικού, του αλουμινίου, του κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα,  τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)
 Τείνει  να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα  από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες. Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την εξάλειψη των φυτοφαρμάκων και  ζιζανιοκτόνων από το σώμα.
 Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
 Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό.
 Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και  ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό. Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση και  καούρα.

Ασφάλεια & παρενέργειες
 Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι. Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό  είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.
Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα. Έτσι βοηθάμε την καλή λειτουργία του εντερικού συστήματος.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος
 Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες , όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει  την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι  βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με  ασφάλεια.

Ζεόλιθος Οστεοπόρωση και Οστεοπενία
  Η ιδιότητα της δέσμευσης άλλων μορίων αλλά και η χημική του σύνθεση μπορούν να αιτιολογήσουν γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση της οστεοπόρωσης ως συμπλήρωμα. Η συνήθης περιεκτικότητα του είναι Πυρίτιο έως 68% Αργίλιο έως 11% Κάλιο έως 4% Ασβέστιο έως 1% και σε μικρότερα ποσοστά Μαγνήσιο, Σίδηρο και Μαγγάνιο. Όλα τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στην δομή του υπό μορφή οξειδίων. Αλλά ας αναφερθούμε λίγο και στην οστεοπόρωση ώστε να κατανοήσουμε την ευεργετικότητα που μπορεί να έχει ο Ζεόλιθος στην αντιμετώπισή της."Η οστεοπόρωση είναι μια σκελετική διαταραχή χαρακτηριζόμενη από απώλεια της οστικής αντοχής εκθέτοντας το άτομο σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάγματος". Η οστεοπόρωση έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της δομής των οστών συνέπεια αρκετών παραγόντων οι οποίοι σχετίζονται με την ηλικία και την οστική λειτουργία. Εξασθενημένη δομή οστών σημαίνει επιρρεπή οστά σε κατάγματα.
  Η Οστεοπενία (ηπιότερη, μορφή του προβλήματος) και η οστεοπόρωση (η πιο προηγμένη και σοβαρή μορφή) πλήττουν συνήθως άτομα ηλικίας άνω των πενήντα και είναι μία από τις πιο επίπονες νόσους παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, περίπου το 25% των ανδρών και το 50% όλων των γυναικών ηλικίας άνω των πενήντα μπορούν να υποστούν συνέπεια οστεοπόρωσης κάποιο κάταγμα σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η οστεοπόρωση αντιπροσωπεύει μια αλυσιδωτή αντίδραση, στην οποία πολλαπλοί παθογενετικοί μηχανισμοί συγκλίνουν στην απώλεια της οστικής μάζας και την μικροαρχιτεκτονική εξασθένηση της σκελετικής δομής. Η οστεοπόρωση είναι μια μεταβολική νόσος. Η οικοδόμηση του υγιούς οστού απαιτεί την δραστηριότητα της παραγωγικής διαδικασίας της οστεο-δόμησης, των ορμονών, των κυττάρων, και των θρεπτικών ουσιών. Οι αναβολικοί παράγοντες οστεοδόμησης περιλαμβάνουν την λειτουργία των ορμονών, των διάφορων θρεπτικών στοιχείων και ουσιών όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το πυρίτιο, το βόριο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, το θείο, ο ψευδάργυρος, βιταμίνη-Δ, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και τέλος οι πρωτεΐνες.
Οι Ορμόνες του φύλου, η οστική πυκνότητα και η μάζα του λιπώδους ιστού σχετίζονται στενά με την καλή κατάσταση των οστών.

Ο ρόλος του Ζεόλιθου στην πρόληψη της Οστεοπόρωσης
  Το Αίμα υποβάλλει σε ρύθμιση οξύτητας τον οργανισμό μας με διάφορους τρόπους. Οι πνεύμονες και τα νεφρά συμμετέχουν στην ρύθμιση του pH με τη μεσολάβηση της λειτουργίας τους. Οι νεφροί συμμετέχουν στην απομάκρυνση της περίσσειας των κατιόντων υδρογόνου, γνωστό ως πρωτόνια, σε ένα σχετικά ήπιο ρυθμό και οι πνεύμονες στην αφαίρεση του επιπλέον του διοξειδίου του άνθρακα σε μια ταχύτερη διαδικασία. Ο ζεόλιθος, μπορεί και συμμετέχει όπως τονίστηκε και στην εισαγωγή, στην διατήρηση του pH σώματος μέσω της αποκομιδής θα λέγαμε απλοϊκά των τοξινών και όλων εκείνων των ουσιών που είτε λόγω κακής διατροφής είτε λόγω επιβάρυνσής μας με ρύπους οδηγούν σε οξύνιση του σώματός μας. Οι πόροι- κλουβιά του Ζεόλιθου μπορούν να εγκλωβίσουν τις τοξίνες ώστε να μην ανεβάσουν την οξύτητα στο σώμα μας και να μην προκαλέσουν τον οργανισμό μας να μεταφέρει ασβέστιο από τα οστά στους ιστούς ώστε να διατηρήσει με ρύθμιση το σώμα μας σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον. Η συνεχής μεταφορά ασβεστίου από τα οστά στο σώμα και τα υγρά του δημιουργεί ασβεστοπενία η οποία έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην οστεοπόρωση. Η ευεργετικότητα του ζεόλιθου δεν εξαντλείται όμως στην δομή του και στην ικανότητά του  ιοντοανταλλαγής αλλά και στην σύνθεσή του. Το πυρίτιο που περιέχει δρα ως ρυθμιστής για το ασβέστιο και τον φώσφορο, στοιχεία τα οποία συμβάλουν άμεσα σε ένα υγιή φλοιό των οστών και δημιουργώντας αποθέματα ασβεστίου στα οστά.

Πώς επιδρά ο Ζεόλιθος στο Σώμα μετά την λήψη:
Στοματική κοιλότητα
Ανταλλαγή Ιόντων μέσω σάλιου (στη στοματική βλεννογόνο μεμβράνη). Απορροφητική δραστηριότητα
Οισοφάγος
Ρυθμίζονται η ανακλαστική και η περισταλτική κίνηση του οισοφάγου (Ο λόξιγκας και οι ανεξέλεγκτες συσπάσεις)
Στομάχι
Αλληλεπιδράσεις Ζεόλιθου και γαστρικών υγρών, αποκατάσταση υγιούς χλωρίδας (HCI)
Δωδεκαδάκτυλο
Ενίσχυση - βελτιστοποίηση της ζύμωσης και της δραστηριότητας των ενζύμων χάρη στην επιλεκτική ανταλλαγή Ιόντων. Συμπερίληψη των οξέων της χολής και των φλεγμονών του παγκρέατος στην  επενέργεια του Ζεόλιθου κατά την απορροφητική δραστηριότητα.
Λεπτό έντερο
Επιλεκτική ανταλλαγή Ιόντων με συμπερίληψη της τροφής του εντερικού περιεχομένου και των ηλεκτρολυτών, στην απορροφητική δραστηριότητα.
Παχύ έντερο
Ενισχύεται η Ομοιόσταση της μικροχλωρίδας.
Αδρανοποιούνται η παθογενής μικροχλωρίδα και οι τοξικές ουσίες.
Απέκκριση
Αποβάλλονται τοξικές ενώσεις, τοξίνες και βαρέα μέταλλα και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.
Αποκατάσταση υγιούς μικροχλωρίδας, ρύθμιση των περισταλτικών ανακλαστικών κινήσεων του ορθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου